onsdag 5. august 2015

Klima i fylkeskommunen


Rune Kjølstad har vist lovende takter i sommer. Han lover et krafttak for klima og miljø og sier at det første han vil ta tak i om han blir fylkesordfører, er å få på plass en klima- og miljøstrategi for fylkeskommunen. Venstre hilser det noe sjeldne miljøengasjementet fra Buskerud Høyre velkommen. Men kan vi ta det på alvor?
Hvorfor skal vi tro på et parti som de siste 4 årene har nullet ut midlene til det dedikerte klima- og miljøarbeidet i fylkeskommunen? Og hvordan i all verden skal Høyre greie dette, i samarbeid med et parti som vil at så mange som mulig skal få kjøre så mye bil som mulig så billig som mulig? Et parti som har en stortingsrepresentant fra Buskerud som på alvor betviler at klimaendringene er menneskeskapt og som mener «klimahysteriet» er et uttrykk for desperasjon fra sosialister?
Men, dersom Høyre mener alvor, kommer i posisjon og tar fatt på miljøarbeidet, er det virkelig en ny klimastrategi fylkeskommunen trenger? Den siste perioden er det satt i gang flere omfattende planprosesser som alle har inkludert tiltak for klima og miljø. Hva med å sikre at klimaet blir ivaretatt gjennom de vedtatte og kommende planene, i stedet for å lage en ny? En god start kan være å bevilge midler til å gjennomføre den regionale planen for næringsutvikling og verdiskaping. Dette er en plan både offentlige og private aktører investerte betydelig ressurser i, men som fylkestinget, av uforståelige grunner, fullstendig ignorerte i 2015-budsjettet. Da slipper vi nok en arbeidskrevende strategiprosess og kan sette i gang med klimatiltak umiddelbart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar